Telecitirea automată a contoarelor

Dezvoltăm soluții de telecitire automată a contoarelor, cu preluarea datelor de consum direct în baza de date, fără a necesita deplasarea în teren (walk-by sau drive-by).

Colectarea datelor și accesul la date se face prin intermediul platformei BlueMonitor,

Preluarea datelor

Parcurile de contoare din România reunesc o varietate de modele de diferite vechimi, ceea ce constituie o provocare tehnologică pentru implementarea unei soluții de telecitire. BlueNote Communications integrează diverse tehnologii de interfațare cu echipamentele din teren, pentru a acoperi cât mai multe contoare existente:

  • Citirea contoarelor cu ieșire în impuls
  • Citirea contoarelor digitale care comunică prin protocoale standard

Rețeaua de comunicații

Rețelele de comunicații sunt construite în funcție de topologia distribuției contoarelor și de restricțiile din teren. Se folosesc echipamente cu funcție de concentrare a datelor pentru a reduce cât mai mult costurile de comunicații.

Distanțele mari sunt acoperite prin transmisii GPRS, în timp ce comunicația până la concentrator este asigurată prin radio sau fir, în funcție de condițiile din teren.

Platforma software

Platforma software BlueMonitor dezvoltată de BlueNote Communications include un modul destinat telecitirii contoarelor și managementului infrastructurii de citire. Platforma permite integrarea șî a unor citiri de parametri a utilităților, pe lângă datele de consum.

Integrarea cu alte aplicații

Datele telecitite pot fi scrise automat în baze de date terțe, ale unor aplicații precum cea de facturare sau historian prin dezvoltarea de conectori de baze de date specifici.

Aflați mai multe!