Select Page

Despre noi

Construim soluții la cheie
BlueNote pe scurt

BlueNote Communications S.A. a fost înființată în anul 2003 în Iași de un grup de ingineri specializați în informatică și telecomunicații.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt:

IT și networking

Soluții pentru înregistrarea convorbirilor telefonice

SCADA, AMR și automatizări industriale

Misiunea BlueNote
Misiunea noastră este de a dezvolta soluții informatice complexe pentru acoperirea optimă a nevoilor dinamice de comunicare ale clienților nostri.
Valorile BlueNote

EXCELENȚĂ: În fiecare proiect ne concentrăm pentru găsirea și implementarea celor mai bune soluții tehnice pe termen lung și utilizăm doar echipamente de top.

REZULTATE: Oferim rezultate concrete, menite să se reflecte direct în activitatea clienților nostri, nu doar soluții la probleme sesizate.

PASIUNE: Considerăm fiecare proiect ca pe o provocare. Credem că inovația are la bază curiozitatea și pasiunea.

CONCENTRAREA PE CLIENT: Dincolo de complexitatea tehnică, adevarata valoare a oricărei aplicații constă în capacitatea la care este exploatată. Ergonomia în utilizare este una dintre caracteristicile soluțiilor noastre.

ARGUMENTE: Cartea noastră de vizită o reprezintă proiectele importante implementate, încrederea clienților nostri și certificările tehnice acordate de cei mai importanți producători de echipamente și componente de infrastructură de rețea.

Numele BlueNote

Debutul istoriei Blue Note se afla în Paris, rue Mouffetard. Josette era proprietara unui ‘bar muzical’ numit Jazz’o Brazil unde se putea asculta jazz și muzică braziliană.

La capătul a multor ani de muncă, Josette s-a pensionat și a predat ștafeta Jeannettei. Dominanta muzicală era tot braziliană. Numeroși muzicieni brazilieni au cântat aici: în fapt, cei mai buni artiști brazilieni din Paris, unii chiar au debutat (Marcio Farraco).

În 2001 Jeannette a mutat barul Blue Note în al 18-lea arondisment, în rue Muller. Muzicienii Blue Note l-au urmat, fidelii săi, de asemenea. După o lungă carieră, în care a făcut din Blue Note un reper al muzicii braziliene, Jeannette s-a pensionat lăsând locul lui Laurence și Stephane. Astăzi Laurence va întimpină în fiecare seară la Blue Note. Și se ascultă aici tot muzică braziliană de bună calitate…

Și pentru că odată am fost oaspeții Blue Note…. Aceasta este istoria numelui nostru.

Produse proprii

În cei peste 15 ani de activitate am proiectat și implementat sute de proiecte din diverse zone de aplicații, experiență care a stat la baza construirii celor două produse proprii, BlueVoice și BlueMonitor.
BlueVoice este singura soluție 100% românească de înregistrare a convorbirilor telefonice și a comunicațiilor radio pentru medii hibride (analogic, digital și VoIP), cu suport pentru majoritatea protocoalelor proprietare de pe piață. Pe lângă versatilitatea absolută în termeni de interfațare cu infrastructura existentă, BlueVoice vine cu suport local rapid și experiența de implementare în sute de proiecte diferite.
BlueMonitor este o platformă software ce permite dezvoltarea de aplicații personalizate de achiziție de date, monitorizare și control al proceselor distribuite. BlueMonitor poate genera de la simple aplicații de monitorizare pentru acasă sau la birou, până la automatizări industriale sau sisteme SCADA și AMR complexe.

Experiența acumulată de-a lungul anilor s-a materializat într-o serie de parteneriate tehnologice și comerciale cu unii dintre cei mai specializați dezvoltatori de tehnologii de comunicații din lume, fapt ce a condus la lansarea în 2011 a magazinului electronic SCADA-Shop – singurul magazin din România dedicat exclusiv inginerilor automatiști.

Soluții industriale

Integrăm tehnologii avansate de comunicații, module hardware și software custom în soluții personalizate, cu instalare în diverse arhitecturi impuse de condițiile din teren. În calitate de integratori, ne-am concentrat eforturile de dezvoltare spre zone de aplicații cu un înalt nivel tehnologic.

A

Sisteme SCADA

A

Soluții de monitorizare a eficienței energetice în industrie

A

Aplicații IoT și IIoT

A

Soluții de telecitire a contoarelor pentru furnizorii de utilități (AMR)

A

Soluții de management a consumurilor de utilități

Soluții SMART de monitorizare și control

Sprijinim propagarea tehnologiei în toate domeniile de activitate prin soluții SMART de monitorizare în Cloud, accesibile tuturor prin abonament lunar.

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de microclimat din sere și solarii

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de bunăstare a animalelor din ferme zootehnice

A

Monitorizarea și controlul parametrilor apei din bazinele piscicole

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de calitate a aerului din incinte

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de conservare a obiectelor de patrimoniu din muzee, arhive și biblioteci

A

Monitorizarea și controlul parametrilor din spații și depozite farmaceutice

certificări

h

Proiectare și instalare sisteme de securitate

h

Proiectare și instalare sisteme de detecție început de incendiu

CERTIFICĂRI ALE SISTEMELOR DE MANAGEMENT

h

Sistem de management al Calității ISO 9001:2015

h

Sistem de management de Mediu ISO 14001:2015

h

Sistem de management al Sănătății și Securității Ocupaționale ISO 45001:2018

h

Sistem de management al Securității Informației ISO27001:2018

certificări

h

Proiectare și instalare sisteme de securitate

h

Proiectare și instalare sisteme de detecție început de incendiu

CERTIFICĂRI ALE SISTEMELOR DE MANAGEMENT

h

Sistem de management al Calității ISO 9001:2015

h

Sistem de management de Mediu ISO 14001:2015

h

Sistem de management al Sănătății și Securității Ocupaționale ISO 18001:2018

h

Sistem de management al Securității Informației ISO27001:2013

Centru autorizat de testare Pearson VUENextec și Scantron

Proiecte de succes BlueNote

Soluții de
CONTROL INDUSTRIAL

Client: Sterk Plast Medgidia

Obiectul proiectului: Monitorizare regim de lucru utilaje de injecție mase plastice

Repere: Sistemul asigură monitorizarea productivității personalului și a timpului de lucru pe fiecare utilaj, pe schimburi de lucru.

Client: Azomureș

Obiectul proiectului: Monitorizare emisii poluanți

Repere: Raportare automată a emisiilor pe categorii de poluanți, cu preluarea datelor de la senzorii existenți, la intervale de până la 2 secunde, și calcule dinamice pentru validarea orelor de măsură.

Client: Apavital Iași

Obiectul proiectului: Sistem SCADA

Repere: Platforma SCADA BlueMonitor integrează toate procesele industriale: captare, tratare, distribuție, epurare, atât în ceea ce privește instalațiile, cât și tele-citirea unor contoare de branșament.

Client: Zoppas Industries

Obiectul proiectului: Monitorizare consumuri energetice

Repere: Sistemul asigură datele pentru analiza consumurilor de energie electrică, gaze naturale, gaze tehnice și monitorizarea presiunii în instalația de aer comprimat. Platforma BlueMonitor implementează calcule automate dinamice pentru analiza avansată a dinamicii consumurilor energetice din procesele de producție.

Client: Universitatea Politehnica București

Obiectul proiectului: Managementul consumurilor de utilități

Repere: Politehnica din București monitorizează consumurile de energie electrică și apă din Regie cu BlueMonitor. Analiza rapoartelor și a curbelor de consum furnizate de BlueMonitor permite reducerea consumului nejustificat și economii la cheltuielile cu utilitățile.

Client: Compania de Transport Public (CTP) Iași

Obiectul proiectului: Controlul de la distanță al Stațiilor de redresare pentru alimentarea liniilor de tramvai

Repere: CTP Iași controlează de la distanță cu BlueMonitor operarea stațiilor de redresare din municipiul Iași, inclusiv prin implementarea unor algoritmi avansați de blocare logică a acțiunilor periculoase și monitorizează parametrii din incintele stațiilor de redresare.

Client: I.C.D.E.A.P.A. Galați

Obiectul proiectului: Sistem de tele-medicină pentru peștii din crescătorii

Repere: Institutul de Cercetare din Galați a implementat un sistem BlueMonitor de monitorizare de la distanță a parametrilor fizici, chimici și biologici din ecosisteme acvatice care asigură o eficiență crescută a activităților de consultanță științifică.

Client: S.C.D.V.V. Murfatlar

Obiectul proiectului: Sistem de monitorizare a umidității din sol

Repere: Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar a implementat în activitatea de cercetare un sistem BlueMonitor de monitorizare automată a unidității din sol, la trei niveluri de adâncime. De asemenea, Stațiunea monitorizează parametrii de micromediu din sera de butași.

Client: Romnav

Obiectul proiectului: Monitorizarea consumului de motorină și al regimului de funcționare al motoarelor flotei fluviale

Repere: Romnav monitorizează consumul de motorină al navelor fluviale, numărul de ore de funcționare și parametrii de funcționare a motoarelor navelor, pentru a asigura mentenanța preventivă corectă a ambarcațiunilor.

Client: Artifex Focșani

Obiectul proiectului: Sistem reglare ventilație

Repere: Fabrica de confecții monitorizează cu BlueMonitor temperatura, umiditatea și calitatea aerului din 10 puncte ale halei de producție, și reglează ventilarea acesteia prin deschiderea comandată a ferestrelor sau acționarea celor 4 centrale de tratare și condiționare a aerului.

Soluții de ÎNREGISTRARE COMUNICAȚII VOCE

Client: E.ON Moldova Distribuție

Obiectul proiectului: Soluție de înregistrare convorbiri dispecerate

Repere: Monitorizarea comunicațiilor din dispeceratele din trei județe, Iași, Bacău, Suceava, pe diverse protocoale digitale, analogice și VoIP. Înregistrare dinamică în trei puncte independente a infrastructurii VoIP Siemens în arhitectură distribuită, cu preluare automată a serviciilor de telefonie și înregistrare de către punctul următor la indisponibilitatea unuia sau a două puncte din rețea. 

Client: Valoris Center

Obiectul proiectului: Sistem de înregistrare convorbiri call center 24/7

Repere: Înregistrare 100 convorbiri simultane VoIP Cisco, free seating, în sistem redundant, prin tehnologie activă (BIB) și pasivă (port mirroring).

Client: CEZ Distribuție

Obiectul proiectului: Sistem de înregistrare convorbiri dispecerate și call center

Repere: Înregistrare linii analogice, digitale, VoIP Cisco și Avaya, în sistem pasiv redundant.

Client: Dispecerat energetic de importanță națională

Obiectul proiectului: Înregistrare telefonie, radio și ambiental în dispecerate.

Repere: Înregistrare linii telefonice analogice, stații radio și înregistrare ambientală în două dispecerate situate la distanță relativ mare unul față de celălalt. Soluție de encoding al semnalului analogic peste Ethernet pentru reducerea atenuării.

Client: Orange România

Obiectul proiectului: Înregistrare SIP în vLAN național.

Repere: Înregistrare virtualizată pentru rețeaua națională de filiale ale uneia dintre cele mai mari bănci din România, client Orange, pe SIP, utilizând codecurile G.711 și G.729.

Client: Aeroportul din Varna (Bulgaria)

Obiectul proiectului: Înregistrare telefonie și sistem de Adresare publică

Repere: Înregistrare sistem de adresare publică Siemens, prin encodare semnal cu autocompensare.

Client: Structuri ale serviciilor de siguranță publică

Obiectul proiectului: Înregistrare comunicațiilor speciale din centre mobile

Repere: Înregistrare comunicații pe multiple tipuri de linii prin interfațarea cu o consolă specializată de centralizare și conversie. Administrare prin integrarea interfeței în aplicația terță de management.

Ultimele știri BlueNote

Prelucrarea datelor personale

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal 1.1. Date de contact Site-ul www.BlueNote.ro aparține și este administrat de SC Bluenote Communications SA, companie care poate fi contactată astfel: Telefonic: 0232.265.995E-mail: office@bluenote.rola adresa:...

read more

Gestionarea DEEE

În calitate de producător și importator de echipamente electronice, ne asumăm și încurajăm conștientizarea responsabilității ecologice, și participăm activ la aceasta. BlueNote Communications este înregistrată în Registrul producătorilor EEE (echipamente electrice și...

read more

DATE DE IDENTIFICARE COMPANIE

S.C. BlueNote Communications S.A. Iași

Str. Stejar, Nr. 18, Construcția C1, 700327,
Jud. Iași
Telefon: 0232.265.995
Fax: 0232.265.965
Email: office@bluenote.ro

Număr de înregistrare ONRC: J22/101/22.01.2003
Cod unic de înregistrare: RO15146404
Capital social vărsat: 105 000 RON