Select Page

Despre noi

Construim soluții la cheie
BlueNote pe scurt

BlueNote Communications S.A. a fost înființată în anul 2003 în Iași de un grup de ingineri specializați în informatică și telecomunicații.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt:

IT și networking

Soluții pentru înregistrarea convorbirilor telefonice

Soluții SCADA, AMR și automatizări

Misiunea BlueNote
Misiunea noastră este de a dezvolta soluții informatice complexe pentru acoperirea optimă a nevoilor dinamice de comunicare ale clienților nostri.
Valorile BlueNote

EXCELENȚĂ: În fiecare proiect ne concentrăm pentru găsirea și implementarea celor mai bune soluții tehnice pe termen lung și utilizăm doar echipamente de top.

REZULTATE: Oferim rezultate concrete, menite să se reflecte direct în activitatea clienților nostri, nu doar soluții la probleme sesizate.

PASIUNE: Considerăm fiecare proiect ca pe o provocare. Credem că inovația are la bază curiozitatea și pasiunea.

CONCENTRAREA PE CLIENT: Dincolo de complexitatea tehnică, adevarata valoare a oricărei aplicații constă în capacitatea la care este exploatată. Ergonomia în utilizare este una dintre caracteristicile soluțiilor noastre.

ARGUMENTE: Cartea noastră de vizită o reprezintă proiectele importante implementate, încrederea clienților nostri și certificările tehnice acordate de cei mai importanți producători de echipamente și componente de infrastructură de rețea.

Numele BlueNote

Debutul istoriei Blue Note se afla în Paris, rue Mouffetard. Josette era proprietara unui ‘bar muzical’ numit Jazz’o Brazil unde se putea asculta jazz și muzică braziliană.

La capătul a multor ani de muncă, Josette s-a pensionat și a predat ștafeta Jeannettei. Dominanta muzicală era tot braziliană. Numeroși muzicieni brazilieni au cântat aici: în fapt, cei mai buni artiști brazilieni din Paris, unii chiar au debutat (Marcio Farraco).

În 2001 Jeannette a mutat barul Blue Note în al 18-lea arondisment, în rue Muller. Muzicienii Blue Note l-au urmat, fidelii săi, de asemenea. După o lungă carieră, în care a făcut din Blue Note un reper al muzicii braziliene, Jeannette s-a pensionat lăsând locul lui Laurence și Stephane. Astăzi Laurence va întimpină în fiecare seară la Blue Note. Și se ascultă aici tot muzică braziliană de bună calitate…

Și pentru că odată am fost oaspeții Blue Note…. Aceasta este istoria numelui nostru.

Produse proprii

În cei peste 15 ani de activitate am proiectat și implementat sute de proiecte din diverse zone de aplicații, experiență care a stat la baza construirii celor două produse proprii, BlueVoice și BlueMonitor.
BlueVoice este singura soluție 100% românească de înregistrare a convorbirilor telefonice și a comunicațiilor radio pentru medii hibride (analogic, digital și VoIP), cu suport pentru majoritatea protocoalelor proprietare de pe piață.
BlueMonitor este o platformă software ce permite dezvoltarea de aplicații personalizate de achiziție de date, monitorizare și control al proceselor distribuite, care poate genera de la simple aplicații de monitorizare și control pentru acasă sau la birou, până la cele mai complexe sisteme SCADA și AMR industriale.

Experiența acumulată de-a lungul anilor s-a materializat într-o serie de parteneriate tehnologice și comerciale cu unii dintre cei mai specializați dezvoltatori de tehnologii de comunicații din lume, fapt ce a condus la lansarea în 2011 a magazinului electronic www.scada-shop.ro – singurul magazin din România dedicat exclusiv inginerilor automatiști.

Soluții industriale

Integrăm tehnologii avansate de comunicații, module hardware și software custom în soluții personalizate, cu instalare în diverse arhitecturi impuse de condițiile din teren. În calitate de integratori, ne-am concentrat eforturile de dezvoltare spre zone de aplicații cu un înalt nivel tehnologic.

A

Soluții de monitorizare a eficienței energetice în industrie

A

Aplicații IoT și IIoT

A

Soluții de telecitire a contoarelor pentru furnizorii de utilități (AMR)

A

Soluții de management a consumurilor de utilități

Soluții SMART de monitorizare și control

Sprijinim propagarea tehnologiei în toate domeniile de activitate prin soluții SMART de monitorizare în Cloud, accesibile tuturor prin abonament lunar.

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de microclimat din sere și solarii

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de bunăstare a animalelor din ferme zootehnice

A

Monitorizarea și controlul parametrilor apei din bazinele piscicole

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de calitate a aerului din incinte

A

Monitorizarea și controlul parametrilor de conservare a obiectelor de patrimoniu din muzee, arhive și biblioteci

A

Monitorizarea și controlul parametrilor din spații și depozite farmaceutice

certificări

h

Proiectare și instalare sisteme de securitate

h

Proiectare și instalare sisteme de detecție început de incendiu

CERTIFICĂRI ALE SISTEMELOR DE MANAGEMENT

h

Sistem de management al Calității ISO 9001:2015

h

Sistem de management de Mediu ISO 14001:2015

h

Sistem de management al Sănătății și Securității Ocupaționale ISO 18001:2018